Sit-in echtpaar ooievaar

Het op de kinderboerderij gevestigde echtpaar Ooivaar heeft zich aangesloten bij het protest tegen de 100 meter hoge woontorens door op de plek des onheils een tijdelijke sit-in te houden.

En ze hebben het hier naar hun zin. Sinds 30 maart liggen er 3 eieren in het ooievaarsnest.
In Weidezicht, het gebouw achter de hooiberg, met de ingang bij de koe, kun je de beelden van het nest op een groot scherm zien.

Ondertussen is duidelijk dat het vrouwtje in 2015 geboren en geringd is in Den Haag. Daarna is ze in augustus 2017 gezien in Leidschendam, in december 2017 in Voorburg en nu verblijft ze met haar partner in ons Wijkpark.

7 gedachtes over “Sit-in echtpaar ooievaar

 1. Update naar mei 2020:
  de ooievaars hebben nu 3 kleine jonkies in hun nest.
  Ik heb er (van grote afstand) foto’s van gemaakt.

  1. Alweer eerder dan de vorige jaren. Hopelijk redden ze het.

 2. Nu, een jaar later (13-05-2019) zijn er twee jonkies uitgekomen, van de 4 eieren. Dat is ca. 3 weken eerder dan in 2018.
  Overigens was er ca. 2 maanden geleden ook al een ei gelegd, maar die is verdwenen. Ik denk dat de kauwen daar iets mee te maken hadden, toen het nest even was verlaten. Die kauwen zaten daarna met velen nog in het ooievaarsnest te grasduinen.

 3. Sinds zo’n 40 jaar heb ik niet gezien dat de basis voor een ooievaarsnest boven op de schoorsteen van de boerderij werd gebruikt, is er in ieder geval nu een bezichtiging geweest. Helemaal links op de foto is (op grote afstand) te zien dat een andere ooievaar boven op de ijzeren basis voor een nest staat. Maar moet dan wel afgebouwd worden. Volgend jaar ?
  Rechts is het nest op de paal in de wei te zien. Met twee groot geworden jonkies van ca. 1 maand oud.

 4. Het wijkpark is een prachtig maar veel te klein plekje groen in het midden van huizen en flats. Het is een van de weinige plekken met meer dan een handvol bomen in Leiden. Meer groen alstublieft – niet minder.

  Mijn dochter en ik zagen de ooievaars ook op die plek. Prachtig!

 5. Voor mij hoeft verbetering en behoud voor groen niet perse vergrijzing te betekenen! Kijk maar naar al die jonge ouders die met hun kinderen naar de kinderboerderij komen! Hele families komen daar en je kan ook een lekker bakkie drinken daar! Hoeveel ouderen wonen er b.v. in de flats van de Horsten?

 6. Het was me ook al opgevallen dat ze zo vaak samen in het gras staan, hmmm, sit-in? Maar nu snap ik ook waarom. Weer een element waardoor de vergrijzing in de Merenwijk blijft toenemen…

Reacties zijn gesloten.