Gemeenteraad keurt gebiedspaspoort goed

De gemeenteraad heeft op maandag 15 juli 2019 het Gebiedspaspoort Hart van de Merenwijk vastgesteld. Er wordt niet gebouwd in het wijkpark. Het bouwen in het park, is door de inzet van veel mensen, vooral wijkbewoners, nu definitief van de baan.

Dit betekent dat het Actiecomité haar doel heeft bereikt.
Ze legt haar werk stil.
Iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan het behoud van het wijkpark, dankjewel!!!

Wanneer je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen, dan kan dat via:
– de nieuwsbrief van de gemeente Leiden – Stadsnieuws
– de website van de gemeente Leiden – Leiden.nl/kopermolen
– de site van de wijkvereniging Merenwijk – wv-merenwijk.nl/kopermolen

Nadere informatie

Het gebiedspaspoort is het toetsingskader voor de verdere uitwerking van alle plannen in het gebied in en rondom de Kopermolen. Die plannen zullen de komende tijd steeds concreter worden. De wethouder heeft daarbij aangegeven dat de wijk hier zeker bij betrokken blijft.
P.S. Het gebiedspaspoort heette in 2018 de Nota van Uitgangspunten.

De door de Gemeenteraad behandelde stukken staan op leiden.notubiz.nl en zijn te vinden onder punt 14 bij de Bespreekpunten. Waaronder de definitieve versie van het Gebiedspaspoort (bijlage 3, pdf van 7MB).
(Klik op het witte pijltje in het groene blokje voor de documenten)

In de pers
16 juli Leidsch Dagblad

Een gedachte over “Gemeenteraad keurt gebiedspaspoort goed

  1. Om persoonlijke redenen heb ik moeten afhaken met het volgen en actief meedoen met de activiteiten. Daarom nog meer respect voor degenen die de kar getrokken hebben om de Merenwijkers een doorslaggevende stem te geven in de plannenmakerij voor óns winkelcentrum en óns park. Het moet gigantisch veel tijd, energie en ergernis hebben gekost en ik hoop dat jullie nu een enorme tevredenheid en trots voelen.
    Ik ben ook trots op alle, volgens de krant 1700, Merenwijk die zich op de een of andere manier betrokken hebben getoond.
    Allemaal heel erg bedankt.

Reacties zijn gesloten.